Ovčín Domašov

( v oblasti Jeseníky)

Historie výroby sýrů sahá až do 60. let minulého století, kdy se zde vyráběl hrudkový ovčí sýr. Ve dřevěných kolibách bačové připravovali sýr v měděných kotlích dřevěným nářadím a nechali odkapávat sýrové hroudy zavěšené pod stropem koliby.

Sýr Běla prohřívaný

Výrobky jsou z čerstvého, tepelně ošetřeného kozího, ovčího a kravského mléka. Stoprocentní ruční práce při výrobě řadí sýr Běla mezi tradiční mléčné výrobky. Dnes se sýr vyrábí z tepelně ošetřeného mléka v nerezovém zákysníku a formách ze speciálního plastu. Balí se vakuově. Kromě nabízeného sýra v internetovém obchodě nabízí přímo na prodejně některé druhy sýra, které se nedají posílat kurýrní službou pro svou čerstvost a nutnost uchování výrobku při teplotě do 10°C. Tyto sýry nabízíme k přímému prodeji na provozovně v Bělé pod Pradědem na ovčí farmě v Domašově.

Více informací: Ovčín Domašov

Bonusy při objednávce ubytování na tomto webu

 

Foto na pozadí: Supetar v Chorvatsku.